Vihdoin on Kanelin kanssa päästy pentusuunnitelmissa niin pitkälle, että se on silmä- ja polvitarkastettu terveeksi, sille on löytynyt sopiva uros ja sen juoksu on alkanut. Uroksen etsintä on ollut varsin pitkä prosessi: alun perin oli tarkoitus lähteä ulkomaille astutusreissulle, mutta todettuani että tässä elämäntilanteessa siihen ei yksinkertaisesti ole resursseja, paneuduin uudestaan Suomen tarjontaan. Vihdoin löysinkin sitten Leevin. Leevi, eli Jackobean Circus Cyaneus on todella reipas ja komea nuori uros, jolla ei toistaiseksi vielä ole jälkeläisiä. Se on väriltään tricolour ja turkiltaan karkeakarvainen. Kotona Leevi on kuuleman mukaan todellinen temppumestari, mutta näyttelyissäkin se on ehtinyt pyörähtää yhden sertin ja yhden varasertin verran. Rakenteeltaan Leevi on erinomaisen tasapainoinen, sen tyyppi hipoo täydellisyyttä ja sillä on poikkeuksellisen hyvät liikkeet.

 

Jackobean Circus Cyaneus

  
Kuvat yllä (c) Jenni Koutuaniemi

  

 

Tuleva äiti Kaneli taas on oma kullannuppuni, jonka astuttamista olen odotellut äärimmäisen innokkaasti. Paitsi että se on menestynyt näyttelyissä erittäin hyvin, se on myös koti- ja harrastuskoira vailla vertaansa. Se on erittäin vietikäs ja taistelutahtoinen, mutta samalla myös hyvin tottelevainen ja helppo kaveri. Kaneli tulee hyvin toimeen kaikkien ihmisten kanssa ja on luonteeltaan hyvin avoin, mutta aivan erityisesti se pitää pienistä lapsista: mitä pienempi sen parempi. Lapsenvahtina ja -leikittäjänä se on täysin väsymätön, eikä sillä koskaan mene hermot innokkaimpienkaan leikkikavereiden kanssa.

Agility on Kanelin lempparilaji; valitettavasti sen kohtaloksi on koitunut harvinaisen saamaton omistaja, joten harrastaminen on vähintäänkin epäsäännöllistä. Agilityssä se on kuitenkin erittäin nopeaoppinen, tottelevainen ja hyvin vauhdikas. Motivoiminen ei ole Kanelin kanssa ollut ikinä ongelma, sillä sille kelpaa palkaksi niin herkut, vetoleikit kuin pelkät kehutkin. Kaneli on luonnetestattu syksyllä 2011 pistein +152 (+++ laukausvarma). Luonnetestissä Kanelin parhaiksi puoliksi todettiin sen luoksepäästävyys kaikissa tilanteissa sekä taistelutahto, jonka avulla se selviää melkein mistä vain vastoinkäymisistä. Omistajaa, eli minua Kaneli kyllä puolusti reippaasti uhan kohdatessa (kuitenkin niin, että uhkauksen päätyttyä se oli taas täysin luoksepäästävä), mutta yksin ollessaan sen terävyys ihmistä kohtaan oli pieni ilman jäljelle jäävää hyökkäyshalua.

Kanelilla on ennestään yksi pentue, jonka se teki kasvattajalleen keväällä 2010. Pentue syntyi kaksoisastutuksen tuloksena, yhteensä seitsemän pentua. Pennut ovat olleet mukavia, terveitä ja melkoisen kauniitakin vielä: yksi uros asuu Venäjällä, jossa se on jo saavuttanut sekä RU JMVA- että RU MVA-tittelit, ja se on myös saavuttanut BIS1-sijan kaikkien rotujen näyttelyssä. Suomessa yhdellä narttujälkeläisellä on jo kymmenkunta sertiä sekä kolme ryhmäsijoitusta, lisäksi myös toinen urospentu odottelee kahden vuoden ikää ja viimeistä, muotovalion titteliin oikeuttavaa sertiä. Kanelin pennut ovat olleet melko tärkeässä roolissa kennel Let's Rockin viime vuotisissa menestyksekkäissä kasvattajaryhmissä, seitsemästä pennusta viisi on esiintynyt BIS-sijoituksia napsineissa ryhmissä.

 

FI MVA, HeW-10 Let's Rock Be Pop A Lula

   

 

Tässä vielä tulevan yhdistelmän sukutaulu.

 

Mikäli olet kiinnostunut Kanelin ja Leevin jälkeläisestä, ota yhteyttä. Etsin myös yhteistyökykyisiä sijoitus- ja osaomistuskoteja sekä uroksille että nartuille. Minulle voi soittaa numeroon 040-708 1530 tai laittaa sähköpostia osoitteeseen [email protected].