Paljon on taas tapahtunut koirarintamalla ja ihan omassa elämässäkin, mutta jostain syystä ei ole mukamas ollut aikaa päivitellä blogia. Oman elämän suurimmat viimeaikaiset tapahtumat ovat olleet siviilisäädyn vaihtuminen ja oman talon ostaminen. Muuttamaan päästään tosin vasta joulukuun alussa, joten siihen asti yritetään vielä kestää kerrostalo- ja kaupunkilaiselämää. Muuton jälkeen koirat saavat ihan oman lähes puolen hehtaarin pihan vahdittavakseen, joten vapaa-ajan ongelmia ei taida olla tiedossa ihan vähään aikaan.

Koirauutisia sen sijaan tulee tässä, uusimmasta alkaen:

29.10.2011 olimme Seinäjoen KV-näyttelyssä Kanelin ja Uljaksen kanssa. Niinhän siinä sitten kävi, että päivästä tuli aika lailla täydellinen, kun norjalainen Petter Fodstad valitsi Kanelin Rotunsa Parhaaksi ja Uljaksen uljaimmaksi urokseksi. Molemmat saivat myös CACIBit ja Uljas sai viidennen ja viimeisen, Suomen Muotovalion arvoon oikeuttavan sertinsä. Uljas ei ole viime vuoden Voittaja-näyttelyiden jälkeen käynyt yhdessäkään näyttelyssä, vaan on pysytty kotona kasvattamassa hieman järkeä ja malttia päähän; tällä kertaa odotus todella palkittiin! Uljas käyttäytyi ja esiintyi kertakaikkiaan hienosti, ja äippähän oli siinä ihan vallan haljeta ylpeydestä!


Vasemmalla VSP Uljas ja oikealla ROP Kaneli ja Reetta
Kuva: Aino Mustonen

Uljaksesta sanottiin näin:

"Valpas, maskuliininen, hyvä pää ja ilme. Hyvä kaula ja ylälinja, hieman leveä edestä. Hyvin kulmautunut takaosa, liikkuu hyvällä askeleella. Erinomaisessa kunnossa oleva ja hyvin esitetty." AVO ERI/1, SA, PU1, SERT, CACIB, VSP --> FI MVA


Tuore FI MVA Pearlfield's Dreamer
Kuva: Aino Mustonen

Kaneli:

"Kiva "ulospäinsuuntautunut" narttu, loistava terrieritemperamentti. Kaunis pää ja ilme, aavistuksen ulkonevat silmät. Hyvä kaula ja ylälinja, hyvä eturinta. Seisoo tasapainoisesti raajoillaan, liikkuu hyvällä askeleella. Erinomaisessa kunnossa ja erittäin hyvin esitetty." VAL ERI/1, SA, PN1, CACIB, ROP


Vähän vanhempi FI MVA, HeW-10 Let's Rock Be Pop A Lula
Kuva: Aino Mustonen

Terrieriryhmässä Pirjo Hjelm otti Kanelin kahdeksan parhaan joukkoon, mutta ei sitten lopulta sijoittanut sitä.


Kaneli ryhmäkehässä
Kuva: Reetta Mäkelä

 

24.9.2011 olikin maakuntamatkailua oikein laivamatkan verran, kun vietimme viikonlopun mökkeilyn ja näyttelyiden merkeissä Eckerössä. Tuomarina oli Matti Luoso, joka piti Kanelista PN2 ja Vara-CACIBin verran. Voiton vei Cucu-siskopuoli, joten eipä onneksi huonolle hävitty. 


Kaneli Eckerössä

Tänä vuonna on kierrelty melko ahkerasti näyttelyitä Let's Rock-kasvattajaryhmän kanssa, ja tällä saralla vuosi on ollut erittäin menestyksekäs: Eckerössä rokkarit ylsivät kasvattajakilpailussa BIS1-sijalle, eikä tämä ollut edes ensimmäinen laatuaan tänä vuonna. Ryhmä oli BIS1 myös toukokuussa Raumalla (Kaneli oli tuolloin VSP), lisäksi ryhmällä on kolme muutakin BIS2-4-sijoitusta kaikkien rotujen tai KV-näyttelyistä. Pienten sinkoilevien eikä aina niin kovin arvokkaasti käyttäytyvien russeleiden menestys on ollut kertakaikkisen mahtavaa, onnittelut siitä kasvattaja-Karoliinalle!


Karoliina Eckerön BIS1-kasvattajaryhmäkokoonpanon kanssa
Vasemmalta Cucu, Misteli, Madde ja Kaneli

 

27.8.2011 Terri-Erissä Hupun pennut Topi (Pearlfield's Easy Living) ja Iines (P. Early Bird) tekivät näyttelydebyyttinsä: Iines voitti baby-luokan nartut, sai KP:n ja oli narttujen 2. Iines oli varsin reipas ja ihastuttava esiintyjä, ja innolla odotamme, mitä siitä vallan tulee kun hieman kasvaa ja aikuistuu. Topi sen sijaan repäisi oikein kunnolla, ja oli ROP- ja BIS2-pentu! Tuomarina oli Kirsi Sainio, joka kovasti kiitteli pentujen reippaita luonteita ja piti kovasti molempien tyypistä. Myös Kaneli oli näyttelyssä, mutta Kaneli oli vähemmän tuomarin makuun ollen valioluokassa vasta neljäs saaden kuitenkin SA:n.


Topi Mia-emäntänsä kanssa BIS-2-pallilla

 

Näyttelyiden lisäksi tänä vuonna on testailtu luonteita, ja kokeet ovatkin olleet niin mielenkiintoisia, että meidän kennelissä, siis huushollissa, testataan luonteita jatkossakin.

Toukokuussa testattavana kävi Hupu (Pearlfield's Choose To Be Me, Pearlfield's-E-pentueen emä) Sirkka Lempisella ja Jorma Lankisella seuraavin loppupistein:

Toimintakyky +1 kohtuullinen
Terävyys +1 pieni ilman jäljelle jäävää hyökkäyshalua
Puolustushalu +3 kohtuullinen, hillitty
Taisteluhalu +2 kohtuullinen
Hermorakenne +1 hieman rauhaton
Temperamentti +1 erittäin vilkas
Kovuus +1 hieman pehmeä
Luoksepäästävyys +3 hyväntahtoinen, luoksepäästävä, avoin
Laukauspelottomuus +++ laukausvarma

Loppupisteet +142

 

Lokakuun alussa testissä samoilla tuomareilla kävivät myös Enni ja Kaneli.

Enni (Pearlfield's Amelie)
Toimintakyky +1 kohtuullinen
Terävyys +1 pieni ilman jäljellejäävää hyökkäyshalua
Puolustushalu +3 kohtuullinen, hillitty
Taisteluhalu +2 kohtuullinen
Hermorakenne +1 hieman rauhaton
Temperamentti +1 erittäin vilkas
Kovuus -2 pehmeä
Luoksepäästävyys +3 hyväntahtoinen, luoksepäästävä, avoin
Laukauspelottomuus -laukausaltis

Loppupisteet +118

 

Kaneli (Let's Rock Be Pop A Lula)
Toimintakyky +1 kohtuullinen
Terävyys +1 pieni ilman jäljelle jäävää hyökkäyshalua
Puolustushalu +3 kohtuullinen, hillitty
Taisteluhalu +3 suuri
Hermorakenne +1 hieman rauhaton
Temperamentti +1 erittäin vilkas
Kovuus +1 hieman pehmeä
Luoksepäästävyys +3 hyväntahtoinen, luoksepäästävä, avoin
Laukauspelottomuus +++ laukausvarma

Loppupisteet +152

 

Kaikki tytöt on siis todettu jokseenkin selväpäisiksi ja kivoiksi koiriksi. Ennin pehmeys ja ääniherkkyys oli tiedossa, joten oikeastaan mitään suurempia yllätyksiä testit eivät tuoneet. Erityisesti näitä kaikkia koiria kiiteltiin siitä, ettei kukaan niistä osoittanut pienintäkään aggressiivisuutta ihmistä kohtaan edes uhkausten jälkeen, vaikka uhatessa kyllä puolustivat minua.


Luonnetestatut russeliriiviöt: vasemmalla Enni, oikealla edessä Hupu ja takana Kaneli

 

Seuraavaksi meillä ryhdytään odottelemaan Kanelin juoksua, jolloin toivon mukaan päästään astuttelemaan. Toiveissa olisi siis saada alkuvuodesta uusia pikku-Pearlfield'seja. Urosasiat ovat aika hyvällä mallilla, mutta kertoillaan niistä sitten myöhemmin lisää kun on käyty silmä- ja polvitarkastuksilla jne.