Pennut ovat jo 7-viikkoisia pieniä koiria ja ensi viikolla ensimmäiset sitten lentävät pesästä! Haikeaa, mutta toisaalta myös helpottavaa: kahdeksasta pikkuriiviöstä lähtee suhteellisen paljon melua ja hajua. Omaa kotia vailla on vielä yksi narttu ja yksi uros tietyin varauksin.

Kuva6-normal.jpg

 

Pennut kävivät pari päivää sitten eläinlääkärissä terveystarkastuksilla sekä sirutuksilla, jossa ne todettiin terveiksi ja reippaiksi pikkurusseleiksi. Pikku-Jaskan terveydentila on hiukan huolettanut oikeastaan alusta saakka: ei siksi, että se olisi vaikuttanut olemukseltaan, fysiikaltaan tai käytökseltään jotenkin sairaalta vaan puhtaasti siksi, että se on syntymästään saakka ollut muita puolet pienempi ja hiukan ”hassunnäköinen” päästään, sellainen pyöreäkalloinen. Jaakko, tai ranskalaisittain Jaques ;) , on kuitenkin koko ajan kasvanut tasaisesti omalla kasvukäyrällään prosentuaalisesti aivan saman määrän kuin muutkin, ja pakko myöntää, ettei tuon tomeran pikkukoiran touhuja seuratessa ole enää viimeisten viikkojen aikana montaakaan kertaa tullut sellaista ajatusta päähän, että siinä voisi olla jotain vikaa. Eläinlääkärissä oltiin kuitenkin varauduttu siihen, että Jaskan pää kuvataan, jos siinä näkyisi pientäkään merkkiä esimerkiksi vesipään mahdollisuudesta. Päällipuolisen tutkimuksen perusteella eläinlääkäri ei kuitenkaan nähnyt kuvausta tarpeelliseksi, kallossa ei tuntunut nestettä eikä ollut muutakaan syytä epäillä, että Jaskassa olisi jotain vikaa. Sen kallossa tuntui vielä pikkuinen, puolikkaan herneen kokoinen aukile, joka oletettavasti luutuu kokonaan umpeen muutaman viikon sisään. Alun perinkin tarkoituksena on ollut pitää Jaskaa muutaman viikon muita pidempään, mutta tämä vahvisti suunnitelman: Jaska pysyy meillä siihen asti kun aukile on kokonaan sulkeutunut, sen jälkeen sille voidaan etsiä uusi, Jaskanveroinen koti.

 

Pearlfield's Greased Lightning (uros, vapaana)

IMG_9871-normal.jpg

Jaska on jopa russelinpennuksi harvinaisen hauska ja miellyttävä tyyppi! Ehkä saamansa erityishuomion takia se on oikein erityisen ihmisrakas ja jopa aika lempeä, toki hiukan pitää hampaita teroitella mahdollisuuksien mukaan. Silti se ei vaikuta mitenkään läheisriippuvaiselta tai potentiaaliselta eroahdistus-kiljukaulalta, vaan tyytyväisenä viettää yöt ja työpäivän ajan pentuaitauksessa sisarustensa kanssa. Porukan pikkuisimpana se on oppinut pitämään puolensa oikein erinomaisen hyvin ja onkin varsin pollean oloinen poika tepastellessan ympäri huushollia häntä tanassa. Kovin monet asiat eivät saa tämän pikkupojan mielenrauhaa järkkymään, häntä laskee yleensä vain unissaan. Varsinaisen huutonaurukohtauksen Jaska aiheutti ollessaan noin 5-viikkoinen: se kävi paperilla pissalla, jonka jälkeen se takajaloillaan ruopi pissat ympäriinsä, samalla intensiivisesti tuijottaen isoveljiään. Pienen kokonsa vuoksi Jaskan ääni on ihan omanlaisensa: varmaan kun kaikukoppa on niin pieni, äänikin on paljon muita pentuja korkeampi hurina. Mikään turhanpäiväinen räksyttäjä se ei ole, mutta kertoo kyllä mielipiteensä kun sanottavaa on. Vähän erityisemmän alkutaipaleen vuoksi Jaska menee EJ-rekisteriin.

Kuva2-normal.jpg

Jos sinusta tuntuu, että teillä saattaisi olla tilaa tällaiselle aivan erityiselle pienelle russelipojalle, otahan yhteyttä niin jutellaan lisää! Vaikka kotien seulominen on meillä aina tarkkaa puuhaa, Jaskan kohdalla kodin pitäisi olla aivan erityinen. Mikäli kaikki sujuu suunnitelmien mukaan, Jaska voidaan luovuttaa uuteen kotiin noin 12-viikkoisena. Missään tapauksessa pentua ei luovuteta uuteen kotiin, ellei sen terveydentilasta voida olla yhtä varmoja kuin minkä tahansa muunkaan koiranpennun terveydestä.

Pikku-Jaska-normal.jpg

 

 

Pearlfield's Glorious Day (narttu, vapaana)

Toinenkin pentu on vielä vapaana, nimittäin kutsumanimellään polemiikkia ja pahennusta aiheuttanut tyttö, Sika Vainola. :) Sika on olevinaan kovin reipas ja rempseä tyyppi, mutta tosipaikan tullen siitä tulee tietynlainen herkkyys esiin. Sika on iloinen ja myöskin hyvin ihmisrakas pentu; se tarvitsee tulevalta kodilta jämptiyttä, kärsivällisyyttä sekä sopivasti mukavaa toimintaa. Sika juoksee kovaa, hyppää korkealle ja tykkää kanniskella tavaroita. Se on myös hyvin taistelutahtoinen, joten siitä saattaisi hyvinkin saada erinomaisen harrastuskaverin kiltille ja kärsivälliselle ihmiselle: painostamalla siitä tuskin saa mitään irti, mutta uskallan väittää, että positiivisella asenteella ja vahvistamisella siitä voi tulla vaikka mitä.Sika%20etu-normal.jpg

Ulkomuodoltaan Sika ei ole pentueen kaunein, muttei myöskään mikään ruma ankanpoikanen, ei ollenkaan. Se on tyypiltään oikein hyvä, sillä on kaunis pää, ylälinja, häntä, eturaajat ja liikkeet. Kuitenkin toivoisin sen olevan hiukan kulmautuneempi sekä edestä että takaa. Turkiltaan Sika on puolikarkea, henkilökohtainen lempparikarvanlaatuni. ;) Mikäli uusi perhe innostuu näyttelyistä, sitä ei varmastikaan ole häpeä näyttelyttää silloin tällöin. Maailmanvoittajaa siitä en kuitenkaan uskalla luvata. Sitten kun sopiva perhe löytyy, kaupalle on vain yksi ehto: kutsumanimi pitää muuttaa. :D

Sika-normal.jpg

 

Pearlfield's Galway Girl (narttu, varattu)

Antskupantsku Imatralta tuntee jatkossa nimen Tiltu ja se muuttaa Valkeakoskelle sijoitukseen kahden vanhemman russelin seuraksi. Isona Tiltusta tulee toivottavasti agilitytykki, lisäksi se tällä hetkellä antaa aika kivoja lupauksia myös ulkomuotonsa suhteen. Tyypiltään Tiltu on selkeästi pentueen korkearaajaisin, mutta ei kuitenkaan parsonmainen. Korvat ovat kuin beaglella, mutta eipä kai sitä kaikkea voi saada. Aika näyttää, mitä tästä tyttelistä kasvaa, toivotaan nyt kuitenkin että pysyy minikokoisena. Reipas tyttö on tämäkin, tosin myös mukavalla tavalla järkevä. Jos joku asia käy liian pelottavaksi, järkevintä on jättää huomioimatta koko pelonaihe, sama elämänfilosofia siis kuin äidilläänkin. Se, mikä tämän pennun luonteessa viehättää ehkä eniten, on juuri se, että pelästyessään se ei panikoidu eikä mene toimintakyvyttömäksi vaan ennemmin sitten keksii itselleen mielekkäämpää puuhaa. Tiltu myös tykkää tehdä hommia ihmisen kanssa ja tuntuu olevan helposti motivoitavissa sekä ruualla että leikillä.

IMG_9847-normal.jpg

Tiltu-normal.jpg

 

Pearlfield's Gangnam Style (uros, varattu)

HeikkisJamosta tuli Putte ja se muuttaa myöskin Valkeakoskelle samoihin harrastusympyröihin kuin Tiltukin. Luulenpa, ettei ole kerta tai kaksi kun Putte tulee herättämään ihmetystä CamelBoots-tyyppisellä elämänasenteella uudessa perheessään, siellä on nimittäin ennestään puolikkaalla ajatuksella toimiva bordercollie… ;) Putte on uskomattoman selväpäinen ja itsevarma pentu, mutta varmasti haastetta harrastuksille tulee tuomaan sen itsenäisyys, se ei nimittäin välillä tunnu tarvitsevan ihmistä yhtään mihinkään, vaikka ihmisrakas sekin on. No, arvostan ihmisiä jotka tykkäävät haasteista ja sitähän tässä pojassa on, onneksi se sentään tuntuisi olevan ihan mukavasti motivoitavissa! Puten harrastuksiksi on kaavailtu tokoa ja agilityä, projektina tietenkin ”rodun toinen TVA vuonna… 2017?”

Kuva5-normal.jpg

Putte-normal.jpg

 

Pearlfield's Glittering Cloud (narttu, varattu)

Ymmistä tulee Shuffle ja se muuttaa etelänaapuriin toiveenansa tulla isona tyttönä hieno näyttelykoira. Jos näin ei käy, kotiympyröissä on onneksi rantaviivaa ja metsää, jossa itseään saa toteuttaa jatkossa oikein urakalla. Samassa perheessä on ennestään samansukuinen russeliuros, joten luultavasti tietävät, mihin ovat ryhtymässä… Karvaa on tälle tytölle siunaantunut varsin mukavasti, onneksi tuleva emäntä on ammatiltaan trimmaaja. ;)

Kuva16-normal.jpg

Ymmi-normal.jpg

 

Pearlfield's Goldfinger (uros, varattu)

Slaikan kutsumanimi on vielä harkinnassa, mutta muuttumaan se tulee. Se muuttaa Toijalaan ensimmäiseksi koiraksi tutulle perheelle. Slaikka on ihastuttava herkkäsielu, oikea runoilijapoika. Äärimmäisen miellyttämisenhaluinen pentu, jolle oma väki tulee varmasti olemaan hyvin tärkeä. Slaikan tehtävänä tulee olemaan uusien omistajien opastaminen koiranpitoon ja luulen, ettei tämä pentu tule aiheuttamaan ainakaan valtavaa kulttuurishokkia. Aika näyttää, innostuuko uusi perhe koiraharrastuksista, tässä vaiheessa ainakin vaikuttaa hyvin lupaavalta!

Kuva15-normal.jpg

Slaikka-normal.jpg

 

Pearlfield's Groovy Times (uros, varattu)

Jäbä on joskus rasittavuuteenkin asti rempseä nuorimies, joka on aina siellä missä tapahtuu. Vastoinkäymiset ovat tälle korkeintaan pieniä hidasteita, mutta melko suuria asioita pitäisi tapahtua, ennen kuin tämän pennun saisi pois tolaltaan. Jäbä lähtee viihdyttämään viisihenkistä perhettä Kankaanpäähän, tiedossa sille on ainakin paljon ulkoilua ja liikuntaa!

Kuva3-normal.jpg

J%C3%A4b%C3%A4-normal.jpg

 

Pearlfield's Gust Of Wind (uros, varattu)

Martinista tulee Arttu ja se lähtee Noormarkkuun samoilemaan pitkin metsiä. Omistajaparilla on aiemmin ollut flättejä, joten luulisin, ettei tämä varsin lujasti sähköjohtoihin mieltynyt pikkupirulainen aiheuta kovin suurta polemiikkia uudessa perheessään. Artulle on tiedossa monenmoista mukavaa puuhaa metsälenkeistä veneretkiin.

Kuva20-normal.jpg

Arttu-normal.jpg

 

Ulkoilua 5,5-viikkoisena

Kuva1-normal.jpg

Kuva18-normal.jpg

Kuva10-normal.jpg