Yhtä pitkä aika taitaa olla myös edellisestä päivityksestä. Nyt on kuitenkin jotain uutisoitavaakin, kun Hupu ultrattiin tänään tiineeksi nuorelle komealle Kurkipellon Constalle, pentujen odotetaan syntyvän ystävänpäivän aikaan, viikolla 7.

 

Hupu on 5,5-vuotias vekkuli kekkuloitsija, yksi hassuimmista tuntemistani koirista. Se keskittyy omiin tekemisiinsä ja antaa muiden olla rauhassa, oltiin sitten missä tahansa. Erikoisuutena sillä on kepit, aivan kaiken kokoiset ja muotoiset. Tarpeen vaatiessa myös havunneulanen käy kepistä. Hupu on käynyt myös luonnetestissä hauskuuttamassa tuomareita tulitikkutemppuineen, pisteitä kotiinviemisiksi saatiin +142 ja +++laukausvarma. Näyttelyissä käydään harvakseltaan, nuorempana Hupu nappasi pari PN-sijoitusta ja nyt viime kesänä se oli erkkarin AVO-narttujen toinen SA:n kera. Itse pidän kovastikin sen tyypistä, liikkeistä ja turkista, heikointa Hupussa on ehdottomasti sen etuosan rakenne. PEVISAn vaatimien silmä- ja polvitarkastusten lisäksi Hupulta on epävirallisesti kuvattu myös selkä ja lonkat terveiksi. 


Tuleva pentue on Hupun toinen, ensimmäiset jälkeläiset täyttävät ensi kuussa kolme vuotta. Pentuetta on "julkusuudessa" edustanut pääasiassa Topi (Pearlfield's Easy Living), joka reippaana nuorena miehenä on toiminut niin mäyränmetsästäjänä kuin junnuhandlerkoiranakin. LUT-kokeesta sillä on C-tulos, näyttelyistä varaserti ja kolme pentueellista omia jälkeläisiä. Topin komea poika on myös viimeisin Junirivoittaja, josta on pitkin viime vuotta saatu jatkuvasti olla ylpeitä oikein porukalla! Pentueen muut neljä ovat lähinnä sitten tehneet russeli-PR:ää kotiseuduillaan olemalla mahottoman mukavia lemmikkejä ja lenkkiseuralaisia: vähintäänkin yhtä villejä kuin odotettiin (pelättiin!?), mutta sitäkin kultaisempia ja sosiaalisempia luonteiltaan. Yhtä lukuunottamatta kaikki ovat kookkanpuoleista emäänsä pienempiä, joka oli oikein iloinen yllätys. Suurimmalla osalla saatiin onneksi myös etuosan rakennetta parannettua.

124-normal.jpg

035-normal.jpg034-normal.jpg

040-normal.jpg

 

Konsta on iloinen ja sosiaalinen kohta 3-vuotias russeliuros, joka valioitui muutamalla näyttelykäynnillä. Muun aikansa Konsta toimii aktiivisena harrastuskoirana, kun se isäntänsä kanssa treenailee agilitya ja pelastuskoiratoimintaa: tarkoituksena on päästä ihan oikeisiin etsintöihin saakka. Ihastuin Konstaan ensimmäisenä sen tasapainoisen rakenteen, liikkeiden ja sukutaulun takia, koiraan paremmin tutustuttuani oli sitten pakko ihastua jo koko pakkaukseen. :) Konstan lemmenlomaillessa meillä se vaikutti äärimmäisen hyvähermoiselta koiralta, joka russelimaiseen tapaan syttyi sekunnissa, kuitenkin tarpeen vaatiessa myös rauhoittuen välittömästi. Ihmisiä kohtaan se oli täydellisen avoin ilman pienintäkään merkkiä epävarmuudesta tai pidättyväisyydestä. Konsta vaikutti hyvin leikkisältä ja taistelutahtoiselta, mutta milloinkaan se ei haaskannut aikaa turhanpäiväiseen koheltamiseen. Tuleva pentue on Konstan ensimmäinen, jännityksellä jäämme odottelemaan työn tuloksia!

Konsta2-normal.jpg

Konsta3-normal.jpg

Konstavalio-normal.jpg
Konstan kuvat © Tuija Hautio


Sekä Hupu että Konsta on viime vuonna tarkastettu terveiksi silmistään ja polvistaan (molemmilla 0/0), lisäksi molemmilla on kaikki hampaat. Pakko vielä kehaista, että molempien takaa löytyy useampi vielä iäkkäämpänäkin silmistään tutkittu koira, joka taas ei tässä rodussa ole itsestäänselvyys. Linkki sukutauluun:

Jos haluaisit tarjota kodin reippaalle jackrussellinterrierille, laita minulle sähköpostia [email protected] tai soita 040 708 1530.