Hupun ja Vilin pennut syntyivät eilen illalla, kaikki meni hyvin ja mamma on onnellstakin onnellisempi vauvoistaan.

Avautuminen alkoi edellisenä yönä kahden maissa, joten yö oli minunkin osaltani aika uneton. Vaikka nyt oletettavaa oli, että ensimmäisen pennun syntymään tulisi kulumaan ainakin se 12 tuntia, sitä ei vaan oikein malttanut nukkua. Koko avautumisaiheen ajan ravattiin ulkona tunnin-parin välein, sillä silloin vielä tulevalle äitikoiralle pesän puhtaanapito oli ja on edelleen varsin tärkeä juttu.


Tässä vasta suunnitellaan synnytystä, henkisenä tukena Kaneli.

Hupu alkoi ponnistella puoli viiden jälkeen iltapäivällä, ja ennen kuin huomasinkaan, ensimmäinen narttupentu, Liinu syntyi kello 16.40. Liinu oli syntymästään asti hyvin reipas, mutta sillä kesti hetki tajuta imemisen juju; se kun ei tainnut olla vielä valmis tulemaan tähän maailmaan, ja pyrki aktiivisesti sinne, mistä oli tullutkin. Liinu painoi syntyessään 174 g.

Toinen pentu, narttu sekin, syntyi kello 17.51. "Iines" oli yhtä reipas ja touhukas kuin siskonsakin, tosin se ymmärsi maidon päälle huomattavasti siskoaan nopeammin. Iines painoi syntyessään 171 g.

Kello 19.01 saatiin ensimmäinen poika, kun Vertti syntyi. Hupu synnytti Vertin pentulaatikon riman alle, putsasi siitä kalvot ja katkaisi napanuoran, enkä oikein tahtonut nähdä pelipaikalle. Sitten kun vihdoin näin, tajusin että pentu oli syntynyt perä edellä (kuten edellinenkin), ja sen pää oli vielä Hupun sisällä.. Kun Vertti saatiin ulos, se oli ihan jäntevä, mutta haukkoi vähän henkeään. Pienellä hieromisella limat lähtivät keuhkoista ja pojalta pääsi oikein paha ääni. Vertin syntymäpaino oli 197 g.

Seuraavaksi syntyi toinen poika, Roope. Roope painoi 195 g ja kello näytti 20.12. Roopen kanssa ei ollut mitään ongelmaa ja se oli heti hyvin kiukkuinen, kunnes pääsi maitobaariin.

Viimeisenä syntyi kolmas poika kello 20.54. Touho-poika painoi 172 g, eikä senkään syntymisessä ollut ongelmia. Touhon erikoispiirteenä on kokonaan pigmentoitunut nenä, joka näyttää varsin hassulta vastasyntynellä.


Mistä näitä pentuja oikein tulee??


Ylhäältä alas: Vertti, Roope ja Iines.


Ylhäältä alas: Vertti, Iines, Liinu ja Roope, Touho väärinpäin.


Ja vielä yksi, tytöt merkitty.

 

Täällä on kaikki hyvin ja oikein rauhallista, näin synnytyksen jälkeisenä aamuna kaikkien pentujen painot ovat nousseet ~10 g. Hupu hoitelee pentuja vähän turhankin varmoin ottein; jos joku pennuista eksyy liian kauas, se nostaa karkulaisen hännästä takaisin viereensä. Kaikki pennut ja pentulaatikko on viimeisen päälle puhtaana, joten eipä tässä sitten kai muuta hommaa jää itselle kuin tuijoitella vauvoja ja kantaa äitikoiralle ruokaa eteen.

 

Ja HUOM!

Osa pennuista etsii vielä omaa kotia, lisäksi etsin nartulle sijoituskotia!

Jos kiinnostuit, ota yhtettä: [email protected] tai 040-7081530