Päätimme Reetta-ystäväni kanssa tehdä pikku "kesälomareissun" Oulun suunnalle. Limingalla oli kaksi ryhmänäyttelyä 4.-5.9., jonne molempiin olin ilmoittanut Kanelin ja Uljaksen. Reetan Äksy-russeli oli myös kehässä sekä Pomo-bokseri ihan vaan seuramiehenä mukana.

Mökkimme leirintäalueella oli ihan hippasen liian pieni meidän porukalle, mutta kuitenkin viikonlopusta selvittiin ihan kunnialla ilman yheenottoja tai muita vastoinkäymisiä. Tähän aikaan vuodesta leirintäalueen hiekkaranta oli melko autio, joten saimmekin juoksuttaa siellä koiriamme kaikessa rauhassa, ja siitähän koirat tykkäsivät!

 

Lauantaina oli ensimmäinen näyttely, tuomarina Branislav Rajic. Päivä oli aika mahtava, kun Kaneli oli ROP ja Uljas VSP saaden kolmannen sertinsä! Ryhmäkilpailussa Kanelille ei enää tullut menestystä. Tällaista herra Rajic tuumasi koirista:

Kaneli:

Lähes 3 vuotias narttu. Erinomainen koko ja tasapaino. Kaunis feminiininen pää. Vahva rakenne kauttaaltaan. Loistava rintakehä, ylälinja, kulmaukset ja häntä. Täydelliset liikkeet. VAL ERI 1, PN1, ROP

Uljas:

11 kuukauden ikäinen uros. Erinomainen koko ja tasapaino. Hyvä turkki ja väri. Kaunis maskuliininen pää. Erinomainen etuosa, hyvä ylälinja. Erinomainen rintakehä, vahva lanne. Hyvät kulmaukset. Erinomainen lihaksisto. Erittäin tasapainoiset liikkeet. JUN ERI 1, PU1, SERT, VSP


Kaneli ROP & Uljas VSP


Kaneli ryhmäkehässä

 

Sunnuntai ei myöskään ollut hassumpi. Tällä kertaa Uljas nappasi itselleen ROP-ruusukkeen Kanelin joutuessa tyytymään VSP-sijoitukseen. Päivän kruunasi Uljaksen RYP4-sijoitus! Aika mahtava juttu 11 kuukauden ikäiseltä murkkuikäiseltä pojalta, joka vielä on oma kasvatti tästä ei-niin-näyttelyissä-menestyneestä suvusta! Olo oli aika mahtava! Tässä ruotsalaisen Cindy Petterssonin mietteet koirista:

Kaneli: 

Tyypiltään erinomainen, suuri narttu. Hieman pitkä lanneosa. Hyvä pää ja ilme. Hyvinkulmautunut edestä ja takaa. Liikkuu erinomaisella askeleella. VAL ERI 1, PN1, VSP

Uljas: 

Erinomainen tyyppi, koko ja mittasuhteet. Maskuliininen pää. Hyvät korvat, silmät ja purenta. Hieno etuosa. Erinomainen kaula ja lapa. Hyvinkiinnittynyt häntä. Erinomaiset kulmaukset. Erinomainen liikkuja. JUN ERI 1, PU1, SERT, ROP, RYP4


Uljas ROP & Kaneli VSP


Neljä kauneinta terrieriä


Uljas RYP 4!

 

Kiitos Reetta kuvausavusta, koiran esittämisavusta (Reetta esitti Kanelin melkoisen mallikkaasti molempina päivinä ROP-kehässä), reippaasta autolla ajosta (joo, mua alkoi hiukan väsyttää paluumatkalla..) sekä aina yhtä hauskasta seurasta. Onnea myös Äksyn molempien päivien PN4-sijoituksesta! Otetaan ehdottomasti uusiksi, kunhan tästä on vaan selvitty!

 

AI NIIN! Melkein unohtui. Mittailtiin koiria tässä viikko-pari takaperin, useammankin ihmisen toimesta, ja seuraavia tuloksia saatiin:

Kaneli 29 cm
Uljas 30,5 cm
Enni 28 cm

Jospa tämä asia olisi nyt selvä.