Helatorstai vietettiin aurinkoisessa Hollolassa pentunäyttelyn merkeissä. Paikalle pääsi neljä D-pentueen poikaa, eli oma Uljas sekä Manu, Velmu ja Rudi. Isojen poikien luokassa ei meidän poikien lisäksi muita ollutkaan, ja järjestys oli Uljas, Velmu, Manu ja Rudi; Uljas ja Velmu saivat kunniapalkinnot ja Uljas palkittiin myös rotunsa kauneinpana pentuna. Ryhmäkehässä Uljas ei päässyt vielä menestystä maistamaan, tuomari Harry Tast toivoi sille vielä karkeampaa turkkia. Muuten arvostelu oli varsin mieluisaa luettavaa:

"Erinomainen tyyppi. Rungossa oikeat mittasuhteet ja raajakorkeus. Oikea päänmuoto ja ilme. Ryhdikäs kaula, ideaali hännänkiinnitys ja asento. Suorat eturaajat, tiiviit käpälät. Karvan tulisi olla karkeampaa. Tehokkaat liikkeet ja vaikuttava olemus."

Muutkin pojat saivat hyvät ja totuudenmukaiset arvostelut, ja kaikki ensikertalaiset emännätkin selvisivät vallan mainiosti kehässä pentuineen! Kiitos kaikille, kun lähditte mukaan!

***

Four of D-litter's puppies were in the puppy show, and our own Uljas (Pearlfield's Dreamer) became BOB-puppy. Judge was Harry Tast from Finland. Uljas' critique went like this:

"Excellent type. Right proportions in body with right lenght of legs. Correct head shape and expression. Vigorous neck, ideal tail set and posture. Straight front legs, dense paws. Coat should be more harsh. Effective movements and impressive essence."

Uljas (P. Dreamer), Manu (P. Don't Stop Me Now), Velmu (P. Devil In Disguise) and Rudi (P. Desert Moon)

Uljas in the group ring..

..and then few more new pictures of Uljas at the age of 7,5 months..

 

Uljas aloitti tänään myös toko-harjoitukset: ihme ja kumma, mutta nyt alkaa se keskittymiskykykin jostain löytyä, ja Uljas olikin oikein kurssin mallioppilas! Ehkä siitä vielä koira tulee..